Pages

Like Us Facebook

Agak kerap neh !!!





1. life mcm biasa... berputar tanpa henti... bila da mula.. mesti ada akhir kan.. kan bagus klo x mule.. haha.. tp dh ketetapan Ilahi... mengajar kita stay calm... baju je berkenal2 ngan budak2 datacraft.. dh mereka2 neh nk blah,... tp korang mmg terbaek.. mcm adik beradik dh.. asyik berebut pc je.. haha.... serius happening.. aku xtipu.. walaupun aku slalu ponteng keje... hehe.. tp masih ada kesempatan berkenal dgn korang semua.. nice to meet all of u.... kali nie baru betol2 org JB... haha.....

2. keje aku masih blur2... isnin neh spttnya ngan ibs.. training 3 hari.. pastu proceed 2nd interview.. serius aku mcm berat nk pegi situ.. ntah la... klo aku tgk pasal diri aku.. aku suka benda baru.. tp bila aku layan sesuatu benda.. mcm sekadar layan je.. aku x betol2 pro dlm satu2 bidang... sekadar faham2 yg basic.. then enough.. da bosan... masalah diri aku gak neh... semua bende aku nk tahu.. tp hanya yg asas... sbb tu aku rasa yg shah alam tuh mcm bagus.. tp sygnya.. aku da tolak.. dan IBS neh mcm perlukan aku supaya benar2 mendalami dan pro bidang tuh.. benda aku minat pun jadi xminat bila kena push hari2... dh tu nk keje mane mangkuk... keje ape senang.. bengong.. dh name pun keje.. keje la.. do the best.. the best u can do.. fuck la.. byk alasan plak... jgn bg byk alasa buleh dk... !!!!! keje xdtg sendiri.. keje kene cari.. xkisahla.. keje dgn org ke.. business sendiri ke.. pls la.. jgn byk alasan.. ini xbole.. itu xbole.. bangang..

3. 26-26hb lepas aku ikot kembara mahkota... sbg unit sokongan bawah skretariat kembara mahkota.. gua jd kuli beb.. perkara biasa la tuh... sbb blum pernah jd engineer lg... haha... dato zaini ujang ikot sampai habis oooo.. aku respect la... naek train skali.. tido mane ntah la.. aku kenal dia.. dia je xkenal aku.. haha... dekat chamek aku terperasan pegawai2 keselamatan UTM.. berdiri berseblahan motor2.. rupa2nya.. mereka neh yg bawak NC naek moto.. haha... tuanku naek moto.. VIP pun naek moto la.. terbaek la.. aku xsempat nk lompat moto2 yg ada.. at last naek lori TNB.. haha.. TNB yg standby kt dewan chamek tuh... haram tol.. semua gara2 dok nengok awek skinny naek moto ngan bapak dia.. haha... hampeh.

4. hari neh one day public holiday.. melagho yg disponsor oleh bos.. tgk wayang sampai karok.. walaupun aku xkarok langsung.. serius aku xreti kot... kol2 smpi kol 8 karok.. jem aku dok tgk org karox... tp great la... last day buat rakan2 sekerja... moga berjumpa lgi yer... jumpe aku pls la tegur aku... klo aku xtegur tuh. sbb aku xperasan la.. jumpe lg...

5. thanks to hery.. 9w2HPO.. bawak aku jln2 kt segamat... jugak rakan2 ham segamatdan JB. yg digital sstv tuh bunyi pelan sgt,.. kasi bingit sket... kasi tuanku tertanye2 ape bende tuh... haha.. nk attract tuanku mesti kene ada kelainan.. baru tuanku terpandang. haha.. sj je nk menambah.. haha... tq ham segamat...

6. ape yg kerap... ????? bertemu dan berpisah...
- rakan2 opis sebulan kenal.. dh de yg nk blah... dh sampai mase kan..
- skinny girl... baru tiga hari kelihatan.. dh xjumpe dh... dh xde jodoh.. haha

*crdt picture to http://9w2ekp.blogspot.com

DLM usaha... !!!

hari2 letih makin menjelma.. jeng jeng jeng
nak sgt kan.. hamek kau...
rasekan penangan 3 penjuru..
sampai skang aku masih blur scope keje aku..
event lagi 2 hari...
xpe.. gua layan jer..
ape nk jadi lah... tp kena prepare la jugak..

lepas event neh gua nk ke mane ?
mane mane mane ape ape ape ???
huh.... setakat hari neh.. dh dua offer aku tolak.
knp byk sgt offerr... sbb gua mintak company kecik2..
xmain la company besaq2... sbb susah nk masuk
badan aku besaq okay... maka nya.. company kecik2 sudey...

org ckp nk pilih career kena ikot minat....
klo dh minat bertukar menjadi tanggungjawab..
cam xbest plak..
cane bende yg kita minat.. tibe2 manager xleh cam neh...
xleh itu'xleh ini..
ini bende aku minat kot..
nk bangkang2 plak
sekeh kang..
hah.. cane tuh... minat tp kene suruh itu dan ini,
lempang kang..
so.. ape cerita... aku pening...

pandangan aku...
baek amek bende yg baru..
yg cam suke gak la...
tp cam xtahu bende.. haha

so nnti byk bende nk kene blajar..
byk salah itu dan ini..
kene marah cam biase..
pastu blur2..
nk itu dan ini..
haha... baru betul ikot ckp manager kan..
haha... dh name pun keje..
dh name bende baru,
dan xtahu pe ke bende..
so.. ikot je lah...
pastu baru minat...

so... sampai skang aku masih blur nk pilih jalan aku..
tinggal lagi dua offer...
rnd.. haha. duk opis tiap hari.. tekanan tiap ari..
keje ape xde tekanan. habaq mai sat.. haha..
sedaq dh botak ja.. wakaka...
subcon.. mcm byk nk kena blajaq..
yg satu benda pun aku xtau.. haha..
tu pun klo dia sudi terima aku seadanya..haha..
susah jgk jadi org x bijak neh....

pengalaman aku mintak kerje neh bleh tahan la...
ada perubahan drastik yg terjadi kt aku..
mungkin kawan2 leh amek la klo rasa nk try...
aku hantar resume punya la byk,,, email la..
online la...
semua ada letak pointer..... disbbkan pointer aku rendh gila..
xdk satu pun yg panggil aku interview,...
so.. tukar plan atas nasihat kawan2 aku...
xyah letak pointer.. tulis second klas je..
wah.. ade jugak interview akhirnya...

itu je yg aku nk share haha...
cube la... tp kena igt.. aku apply company kecik je..
yg besaq.. semua nk tgk pointer...
terutama kilang... dan kt kilanglah
yang mmpu kasi gaji yg lumayan...
dari kaca mata aku la..
klo salah sory yer..

have a nice day..

If you want to achieve something,
always thing today is the last day.

Its da time

salam rejab.

3 minggu dh aku gheja dgn datacraft.
lagi satu minggu aku dpt gaji.
pastu byr hutang2 dulu..
bersepah pulak hutang2 aku neh.

lepas tuh mana jalan terbaek utk aku.
mana jalan yg boleh bawa aku dlm mencapai kejayaan dunia akhirat.
xtau weh..
blur weh..

salah land nasib badan la..
setiap org hadapi benda yg sama tp dgn sorak yg barlainan.
setiap kita bakal berhadapan situasi memilih yg terbaek.
apabila diberi pilihan... sukar nk pilih.
bila xdiberi pilihan.... mcm senang.
tp mengeluh pulak..
knp xdpt itu.. knp x dpt ini.
knp aku xdpt..

dh byk pilihan... boleh menyesal di kemudian hari..
tp itu lah.. aku rase aku neh tamak... org tamak slalu rugi...
yg penting setiap tindakan kita adalah kerana Allah swt.
InsyaAllah... setiap apa yg berlaku mungkin kita bleh terima dgn redha.
setiap cobaan yng menimpa mungkin kita boleh terima dgn hati yang terbuka
selagi kita percaya dgn ketentuan Ilahi.
Doa kita kpd Dia hanya mahukan yg terbaek dunia akhirat.
semestinya setiap yg berlaku merupakan seuatu selekoh utk masa depan
sbb kita xtau jln mana yg betul.

setiap tindakan kita dikira..
mcm mana kalau di akhir hayat kita...
disaat nyawa nk dicabut dari badan..
kita sudah lupa ayat suci Al-Quran..
dimana kita ketika itu...
samalah jugak klo yg xtahu membaca Al-quran sekarang
tp disaat2 akhir.. dia sempat mendekatkan diri...
siapa tahu...

bla bla bla...
okay... mana nk p ...
nk layan neh...
tp xtau mana nk p..
okay...

jom tgk wayang dulu pls...
mkn2 dulu ka..

My Hero !!!!

video

aku x bermaksud nk kasi sedey2 pastu nk suh nangis.
aku just nk kongsi jer..
kisah kucing bernama hero..
aku jumpe dlm blog oh tidak..

klo manusia dah lama saman menyaman berlaku.. haha..

tp sbb dia kucing..
mcm mana klo si pemotong tuh..
penyabar dan lembut.. xberlaku rasanya.
tp apakan daya.. manusia ini berbeza2...

lihat lah ketabahan dia..
mari kita hapuskan hidup beralasan..
haha


Mereke2 itu kan.... mereka kan...

~~~~~~~~~~
mereka tuh kan..
yg atas kapai tuh...
yg israel p tangkap depa tuh..
depa wat konvoi keamanan utk bantuan kemanusian tuh
tujuan depa nk tlg org tuh..
depa p ramai2 tuh..

mcm2 jadi kt depa..
aku tgk tv ja pun..
aku xtlg apa2 pun..
aku sedih ja..
pastu aku lupa..
pastu aku bergembira.
pastu aku tgk berita lg

tp depa..
byk gheja depa buat
demi saudara2 kita..
kita pun saudara depa..
kita xbuat apa2..

InsyaAllah.. jika kita ditakdirkan,
membantu mereka..
berganding bahu bersama mereka..
Dan semuanya atas keizinan Allah SWT.
hanya org yg terpilih bakal berhadapan
cabaran getir seperti ini...
dan setiap org tidak akan terkecuali.

mereka2 yg dari melaysia terdiri dr yg tercerdik terpandai.
mereka tidak lagi melakukan sumbangan
tapi adalah pengorbanan..

pemberian atau keputusan yg sgt getir utk dilaksanakan..
mereka meninggalkan anak isteri di tanah air.
mak dan ayah , ibu dan bapa..
sahabat dan taulan..

jika mereka peminat kereta..
kereta2 cantik mereka tinggalkan..
jika mereka yg berjimat cermat..
wang simpanan mereka tinggalkan.
jika mereka peminat bola..
perlawanan akan dtg belum tentu depa bleh tgk.. tp depa p jugak.
jika mereka peminat online..
papan kekunci tinggalkan juga..

semua minat , kehendak dan keinginan mereka tinggalkan
demi membuka mata penduduk dunia
demi melaksanakan fardhu kifayah..
perlaksanaan mereka melepaskan kita..

tika sunyi dan sepi.
ini lah aku pikirkan..
pengorbanan mereka...
view dari kaca mata mereka..
jika kita ditempat mereka..
mampukan kita meninggalkan semua ini..
bagi aku yg baru nk masuk alam pekerjaan..
baru nk pegang duit..
nk beli itu dan ini..
keinginan yg memuncak..
mampukan kita tinggalkan
utk keperluan org laen..

ini perbezaan ..
mereka buat kerana ALLAH SWT..
mereka xberharap apa2 balasan dari org yg mereka nk bantu..
malah belum tentu berjaya nk bantu..
semuanya atas keizinan ALLAH SWT.
pengorbanan mereka melibatkan nyawa..

tatkala mulut melafazkan kpd org tersayang
bahawa mereka terpilih utk melaksanakan tanggungjawab
ke palestin.. bayangkan apa kata2 dari mulut org yg sygkan mereka..

apa kata2 mereka.. semua tahu keadaan disana... nyawa bagai tiada harga..
org2 yg sygkan mereka juga melakukan pengorbanan yg amat besar.
tersgt besar... adakah aku mampu lepaskan org yg aku syg utk berjihad dijalan Allah SWT..
perit benar..

apakah perasaan mak ayah, anak isteri mereka sekarang... rakan2 yg rapat dgn
mereka.. sahabt yg rapat.. adik beradik... rakan2 yg sama2 susah dan sama2 senang..
tiba2 mengucapkan kata2 perpisahan yg sukar utk dijangka...

aku xtau mcm mana nk ckp dlm view sebegini.. tp mereka ini bukan org sembarangan
bukan manusia yg mudah meradang..
yang mudah marah..
yang mudah melenting..
yang mudah melatah..

segalanya dikawal dengan akal yang dan dgn tawakkal..
begitu juga org tersyg mereka...
melepaskan org yg tersyg ke jalan ALLAH SWT..
yang mungkin bakal tidak ketemu lagi...
InsyaAllah di syurga bakal ketemu.. InsyaAllah..

view aku merasakan.. sekeliling mereka
merupakan org yg xtakot kpd kekecewaan..
org yg tidak gentar utk sebarang unpredictable situation..
segalannya dgn tenang...
memikirkan segala penyelesaian yang dilakukan.. dan xpernah berharap
akan bantuan org laen... segalanya kerana Allah SWT..

renunglah sejenak jika kita merupakan org yg rapat dgn mereka ini..
samada sbg ibu, bapa, isteri , anak atau rakan karib.
kita xtahu apa yg bakal berlaku.
tawakkal....

doakan kejayaan mereka...
mereka membuka mata dunia walaupun segalanya tetap cuba disembunyikan.
mereka adalah saudara kita yang pergi membantu saudara kita..
susah nk paham.. susah nk ckp.. ntah la...





Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

FEEDJIT Live Traffic Feed