Pages

Like Us Facebook

PM AM Seem same !!!

The moment i wrote this, its already too late to ask
too late to listen, too late to ans. The best choice is keep it silent.

Until when ?
until you ready to tell me what currently happen.
21/12/2010.. date with nothing important become a guilty date.

guilt due to your attitude without noticing the people around you.
Date not a fault. whos going to responsible to this matter.
seem... me..

morning, afternoon evening and good nite everyone.

Hmmmm

I love it, but Im a little tired. Is it normal or abnormal ?

I like her, but i dont have time to spend with her ? Am I bastard ?
sory babygirl...

GPS !!! GPS !!!

Assalamulaikum... shabat2... berkurun sudah aku xmenulis. Bukan bz pun, bukannye xsempat pun.. tp hakikatnya.. pemalas.. dasar pemalas mmg cam gitu kot rasanya. Tp xpe lah.. dh thu tu.. tgh nk ubah lah neh. hehe..

Hari ni aku rasa dah 3 minggu sejak aku mula berkecimpung dalam arena org berkerjaya. Alhamdulillah.. kerja jugak aku ek !!.. Syukur kepada Allah Yang Maha Esa. Kenapa aku pilih kerja nie.. sbb pilihan nie.. bagi aku out of circle.. yg laen yg aku dpt.. keje lebeh kurang.. tempat pun lebih kurang.. kira cam nk wat pilihan tuh susah sgt.. bila aku dpt yg satu2 nya pilihan yg laen daripada yg laen.. Alhamdulillah.. aku sambar je lah.. lagi pun.. keje di Melaka, lebih detail lagi, di Merlimau.. dekat ngan poli merlimau.. kos agak rendah la.. ok la.. boleh la.. syukur..alhamdulillah.

Keje aku tu.. ok lah.. xlah susah sgt.. xlah senang sgt.. xde lah lepak sgt.. penat jugak lah.. haha.. Sebenarnya.. disbbkan faktor sekelilinglah.. wujudnya post neh.. sbb utama adalah.. aku kebosanan... haha.. mungkin blum jumpe yg sekepala.. tp cane nk sekepale.. semua pekerje situ da kawin.. da kawin nk pulak kuar mlm.. haha.. almaklum lah.. aktiviti kt rumah pun da cukup menarik.. xperlu lagi aktiviti luar.. tinggallah aku sorang2.. huhu

Okeh.. nie baru masuk pasal tajuk aku.. haha.. GPS.. bende tuh.. ntah la.. bende yg bleh ckp sendiri tuh.. haha. suh belok kiri.. belok kanan.. benda tu lah.. perlu ke nk pakai bende tu utk keje aku.. ramai2 ada.. sorang je pakai.. mungkin da expert kot ngan area muar melake neh.. klo x expert cane ??? huhu.. tambah2 baru cam aku neh.. dorang xpe la.. min da 10 thn keje sini.. gua baru setahun susu neh.. hehe.. byk plak tu tmpt nk kene igt.. haduih2.. ntah la.. ke elok aku print je map dlm kertas A4.. haha.

Dulu bile blajar... nk sgt keje.. dpt duit.. leh enjoy.. bile da keje.. nk sambung blajar plak.. sbb letih keje... sebenarnya xletih mane pun.. tp suasana yg buat kite letih.. suasana yg tidak membantu dlm interaksi... keje x enjoy. keje asyik salah menyalah.. keje asyik lepak2.. objektif xsampai.. komitment tarak.. habis tu.. bosan la. keberkatan hidup pun meninggalkan diri.. huhu.. tgk org keje.. gaji puluh2 riban.. cam best plak. haji baru seriban pun da penin ngan suasanan keje.. letih siot layan org... keje x kemane pun.. layan org je lebeh...

Bagi aku.. ape kite buat kerana Allah swt. ini mungkin permulaan bagi kite. tp bende biase bg yg dh terbiase... ini pengalaman yg xde dlm buku.. xde dlm novel.. xde dlm formula... itulah sbb kita ditakdirkan disuatu tmpt yg tidak kita tahu cangkat ke dlm .. permukaan je nmpk tenang lgi cantik.. dalam sape tahu.. huhu.. pengalaman.. org dewase kene byk pengalaman.. klo tidak cane nk guide anak cucu... kang kene kelentong kang.. haha.. hapa pun tarak... haha..

Dulu time aku lepasan diploma.. bila masuk keje,,, aku merasa kan.. degree tuh penting utk masa depan.. diploma neh.. xkemane... maksud aku.. utk kehadapan la... pastu bile da ade degree.. mcm same je ngan diploma.. ape neh.. aku da rungsing.. xkan nk kene amek master plak kot.. aiyak... aduih... serius aku rasa xkemana klo dlm company yg aku keje skang neh... huhu.. cane neh... keranaMu aku percaya.. ada sesuatu utk aku lagi...

Namun aku bersyukur.. segala kehendak aku.. Kau makbulkan.. cuma lambat atau cepat.. tp.. makin hari makin cepat pulak niat dan hajat aku dimakbulkan... Alhamdulillah.. aku mula rasa.. mulut da xboleh ckp sembarangan.. kang jadi betul.. hahaha.. nasib badan.. Kurniaan dariMu merupakan keperluan kepada aku.. dalam kurnian ada permintaan.. kau tetap makbulkan. tp aku masih berdalih dengan kemalasan diri...

jom jom jom... kita bagun beralih arah menuju kejayaan dunia akhirat.. *dh letih da berdiri neh.!!

p/s : ahad.. bp jom..Pacific Bowl, BP Mall,

Surat Cinta Untuk My Future Wife(s)

Kehadapan my future wife(s)

I menulis article ini bukan lah kerana di cabar oleh seorang member yang ingin melihat keromantikan I. Tapi.. err.. I ...menulis ini adalah kerana kehendak I. So, sila baca entri ni perlahan-lahan. Tak perlu laju-laju.
p/s : slow n steady okay ....

So, wahai my future wife(s)


I don't know who the hell are you and I have no idea where you are right now. But one day, bila kita dah berjumpa, I harap you mampu terima I seadanya seperti mana I akan terima you dan diri you sebenarnya. Lagi pun, I tahu yang you ni memang comel. Dan baik. Dan rajin. Dan alim. Dan cun.


I berharap bila I check facebook you nanti, you tidak letak banyak gambar you yang daring-daring kat facebook. Sebab, setahu I, kalau perempuan tu comel, mesti nak tunjukkan ke seluruh dunia. Macam lah dia sorang je yang comel. I comel tak ada pun letak gambar kat facebook tunjuk ke seluruh dunia. Boleh je hidup. Ehem.

Serta, gambar di facebook tu, jangan lah nak dedah sana dedah sini. Malu I. You pun tau kan, perempuan ni ibarat cokelat Ferrero Rocher. Bila berbalut dengan pembalut, even cokelat tu jatuh kelantai pun orang still nak. Tapi kalau dah tak berbalut, bila jatuh ke lantai, semua buat dono. Ada tu, kalau boleh, ada yang nak pijak lagi. You pun tak nak kena pijak kan?

Lagi pun, you tahu, tak ada lelaki di dunia ni yang nak kahwin dengan perempuan yang seksi meksi.

My future wife(s),

I tak tahu pasal masa depan I. I tak tahu berapa banyak duit yang I akan ada. So, dengan kata lain, I mungkin tak akan mampu kasi rumah 10 tingkat kat you. I juga mungkin tak mampu kasi you 10 emas intan berlian. Harap you tak kisah dengan diri I yang tak beharta ni. Tapi kalau setakat kasi you 20 hingga 30 anak tu, I okay je. Dalam tiga tahun, kita mungkin akan ada 2 anak. Tapi tu tak termasuk yang kembar tau.

Bila kita ada rumah nanti, I tak kisah kalau you nak bekerja. Tapi lagi bagus kalau you duduk je rumah jaga I. I bukan mintak di layan bagai raja. Tapi kalau I balik dari kerja tu, apa salahnya tanggalkan stokin I, urut bahu I, sediakan minum-minum I. Tapi kalau you tak nak buat, tak apa. I boleh tambah lagi 1 (cukup 2). Lagi pun, bila I tambah lagi 1, kurang la sikit beban you. See? I memang prihatin.

Hmm. You tau, I tak mengharapkan yang you adalah gadis lemah lembut dan ikut semua kata I. Kalau you boyish sikit pun apa salahnya. Aggressive itu menarik. Kalau boleh, lebihkan kat bahagian mengada-ngada dan keras kepala you tu. I suka. Senang la I nak ajak bergaduh kalau macam tu. Sebab kalau di ikutkan, I tak suka perempuan yang lemah lembut sangat. Nanti tak meriah rumah tangga. So kalau skali skala bergaduh, best juga kan? Lagi pun, kita gaduh siang-siang je, bila dah nampak katil di malam Jumaat, kita berbaik lah. Tambahan pula, bagi kita, setiap malam kan malam Jumaat.

My future wife (s),

You, I harap you reti memasak. You mesti reti memasak. Apa? Tak salah kalau perempuan tak reti masak? Ya. Memang tak salah. I tak kata pun salah. Tapi jangan salahkan I kalau I tambah lagi 1 isteri (cukup 3) sebab yang satu dan dua tak reti masak nak buat macam mana kan? Okay tak-tak. I tak nak bini 2,3,4. Banyak sangat. bukan tak mampu. Tapi... Ehem.

Actually, I bukan mintak you masak macam makan kat hotel. Asalkan you reti masak yang simple-simple sudah lah. You tau, air tangan masakan isteri lah yang buat si suami setia. Lagi pun, tak akan setiap hari kita nak makan kat restoran kan? Kalau setiap hari makan kat restoran, baik I kahwin je dengan mak cik tukang masak tu. Ye tak? You pun tak nak kan I tambah lagi satu (cukup 4) kan?


I harap you reti jaga diri sebelum jumpa I. Kalau boleh, jangan couple banyak-banyak. Tak pernah couple lagi bagus. Tapi kalau dah couple tu, jangan buat yang bukan-bukan dengan boyfriend you. Bila dating tu, jangan nak mengada-ngada keluar berdua. Boyfriend you tu bukan boleh percaya sangat. Kebanyakkanya adalah buaya. Sebab kalau dah lelaki, mesti bermulut manis. Boys, their mouth is bullshit. So, don't trust them.

Akhir kata dari I, bila kita kahwin nanti, you masak, I makan. I imam, you makmum. I baca doa, you aminkan. You merajuk, I pujuk. Perfect, kan? So cepat lah cari I. I takut lah nak cari 'you'. Takut tersalah pilih perempuan lain.You pun mesti tak nak jadi isteri ke dua I kan.



p/s : see... hmmm... dedicate khas utk isteri tersyg... crdt to ehoza.com

Can't Expect !!


Gmail Gua kena Hack, What the Heck !!


9 pgi bukak email.. gmail suh tukaq password.. wajib.. haha.. siap 8 digit lagi.. serius leceh.. dulu 6 digit ok ja.. katanya ada unusual operation with yr email.. what the heck.. skali salah satu dlm inbox.. email delivery failure.. bende neh.. tgk2.. aku da send kuar. kol 4.58 pagi.. jadahnya.. aku tgh tidoq kot.. then.. 6 minute lepas tu.. delivery failure notification.. hah.. sudah.. punggah..

apa kes nie.. salah sapa neh.. adakah salah network celcom.. surf internet kena pakai proxy server.. adakah punca dia disitu... aku da la xreti bab network nie.. waduh2..

boleh jadi teamviewer5 tuh.. ntah la.. what the heck... !!!!

Akhirnya !!!


Akhirnya.. aku da konvo jugak.. walaupun 2nd clas lower.. haha.. ape aku kisah.. janji leh konvo... haha... bleh tahan la liku2 hidup 3 thn kt skudai neh... ngaji mcm xngaji... blajar mcm xblajar.. melagho je keje aku.. haha..

aku da 24.. baru habis degree.. keje nye belum.. simpan duit nyer belum... kawin belum... calon belum... segala mcm nyer belum.. tp muke da mcm bapak org.. haha...

tp sygnya... 26hb sept tuh... aku xleh join melaka fox hunt... bergembira lah rakan2 aku mencarii musang... haha

Welcome !!!


Welcome !!!..


Malacca Historical Fox Hunt 2010

Melaka Historical Fox Hunt 26/09/2010
Written by Administrator
Monday, 16 August 2010 09:21

Website Ref: Http://www.marc.server.net.my

Event Date : 26/09/2010 (Sunday)
Registration : 7:30am-9:00am
Hunting Time : 9:30am-12:30pm
Hunt Result : 2:00pm
Starting Point : Menara Taming Sari

Purpose for the Event

This event is organized by M.A.R.C (Melaka Amateur Radio Community).
It shall be a day for eyeball and getting together of Hams and SWLs.

All are welcome to participate in this fun of hunting “Foxes”.

For other state participant, you may also enjoy getting to know Melaka famous historical places.

Hunting Tool & Requirement

Fox Hunter are requested to have their own hunting equipments and there are no limitation to the type of equipment used.

But do consider the weight & portability of your equpments.

Home brew equipments are encouraged to show the true spirit of Radio Amateur.

Mode of Transmission: A2A

Hunting Location

The venue is located in the heart of the Melaka historical city & the starting point is the “Menara Taming Sari”.
The hunting area is about 3KM radius from the starting point.

Participant registration
Registration fee is RM30.00 for those who register before 19/09/2010.
After which it will be RM40.00, likewise the walk-in registrations.
The money is to be Bank-in & email or fax prove of bank slip,
registration form can be done online. ( at www.marc.server.net.my )

Bank details for registration
UOB Bank A/C no : 385-6603982-5
Account name : Tan Ah Poh

Payment method :

Only cash bank-in please; after which please email your bank-in slip together with the registration form to register@marc.server.net.my

( This e-mail address is being protected from spambots. )

You need JavaScript enabled to view it or Fax no: 06-335 3250.

Please write down your full name and call-sign on the bank-in slip before sending.

You should get a confirmation reply within 48 hours, if not please give a call to our treasurer Mr. D.S. Ng at 019-662 9990

For those using internet banking funds transfer,
please capture the funds transferred screen image & email it to us.

More Information about this Fox Hunt.

Fox Hunt Prizes
First Prize : RM300.00 + Gold Trophy
Second Prize : RM200.00 + Silver Trophy
Third Prize : RM100.00 + Bronze Trophy
Consolation Prize : Mystery Gifts

Fox Hunting Rules

  1. Each participant (individual or group) is allowed to have only ONE receiver and a set of antenna.
  2. No prompting among participants is allowed.
  3. Participants are given 3 hours for the hunt, so please observe the time limit.
  4. Participants are supposed to find the “MARKER” and not the transmitters.
  5. The MARKER consists of a flag sign and a small tag reader box.
  6. The participants need to scan their ID Tag to the reader box;
    a BEEP sound indicate the hunter ID had been captured by the system thus they can proceed to hunt the next available fox.

Upon completion of your hunt, please keep your ID Tag for verification of prizes won.
Also please wait for the announcement of the results as apart from the 3 prizes, there will be consolation prizes and lucky draws.
Participants may keep their ID Tag as souvenir of the event.

Accommodation & vehicle parking

Outstation participants who require lodging service can contact the hotels below for arrangements.
Please note that we only provide references for your convenient and we are not affiliate with any of them.
You have to contact them personally. These hotels are located just a walking distance from the starting point of the Hunt.

1) … Hash house Hotel (N 02′11.365′ E 102′14.729′) Tel: 06-2922299
2) … Fenix Inn Hotel (N 02′11.351′ E 102.15.195′) Tel: 06-2815510

For those who driving here, shall need to pay for parking fees. The all zone whole day parking rate of RM5.00 per coupon can be bought from our committee Mr. Danny for your convenient.
If hourly rate parking preferred then just go to nearby shop outlet to purchase it.

Declaration & Indemnity

The organizers of the event are not responsible for any losses, injuries or mishaps. So be very careful.

——————————————————————————-

p/s : kpd rakan2 yg berkelapangan.. jom la p tangkap musang.. don't aim for the prize. but play for fun and experience the difference... nmpk nya aku mmg xleh ikot... 26hb sept... aku konvo kot... have fun kpd yg bleh pergi...

hey soul sister!!!




hey soul sister!!!

Already August !!!

salam.

Kehidupan suda laen dowh. Bila da keja.. pemikiran da laen.. tindakan da laen.
Hidup xleh sorang2 lagi.. Bangun tgk alam, tgk sekeliling.
Dlm persekitaran.. mesti tegur org.. jgn tunggu org tegur kita...
Senyum jangan dibiarkan... senyum dan tegur..
nanti dapat makan.. haha..
alam kerje agak menarik dan tertarik dgn pelbagai masalah..
tp itu semuakan life... itulah corak kehidupan kita.. eh masing2..
bile senyum, bile tegur.. bile rapat.. mesti ada limit... enjoy our life but should have the limit.
Boleh bergembira tp hak dan had mesti dijaga.. Kalau kita x jaga sapa nk jaga..

Alam kerja kehidupan agak terbuka kepada segala bentuk pengaruh..
Dulu time blajar layan jugak langho2.. tp dh keje lagho dia laen...
agak keterlaluan.. dulu seminggu 150++ dh cukup.. tp bila ke xcukup pulak..
why why why... boros... ish ish ish

bila keje.. kenal ramai kawan... ada ok ada baek.. ada bagus ada bijak... pandai2 lah sesuaikan diri.. pastikan niat kita benar2 dijalan yg betul.. silap jalan tuh jgn menyesal tp bersyukur sbb sedar diri tersilap jalan dan masih berpeluang mengubah jalan laen. Berjalan tuh berhati2 lah sikit.. biaq ada batas.. agak xboleh tahan tuh.. bawak2 lah diri ke tmpt aman.. klo da panas sgt.. keluarlah ke tmpt nyaman... klo da pinau sgt... bawak2 la ke tmpt terang... haha... jgn tewas sudah... ada hati ada akal pakai lek lok... jgn maen layan je.. diri dh besaq. akai makin kecik.. bawak2 la berubat. Diri dah besaq.. 24 dh.. pendirian diri mana.. cari la sikit.. create dari matlamat dan tujuan hidup.. Hidup kena ada pendirian.. nk maju berjaya dunia akhirat.. mesti ada pendirian... layan org sesuaikan diri xsalah.. tp ada batas.. mana batas? mcm mana nk tau.. cari pendirian diri.. if yes then yes.. if no.. then absolutely no... pls.. dont no yes no yes yes. fucking bullshit.

You dont want, dont like, noooo nevermind.. act before its too late.. pendirian kita lah yg akan jaga diri kita... pendirian dan hati yg cekal dan kental dtglah kpd aku... mari sama2 kita susun kehidupan ini lek lok... pendirian yg teguh menjamin kehidupan dunia dan akhirat..

Hati lembut bagus.. tp lembut sgt.. org berhati keras bakal mempergunakan manusia berhati lembut.. ish ish ish... xsampai hati nk tolak.. xsampai hati nk katakan tidak... otak diracun hati dilukai.. kelabu la masa depan... pikir baek2.. pikir dalam2... first result come out. that yours decision... kadang2 berhati keras amat diperlukan.. tp pastikan use at the right time.. with the right timing...

Mata jgn kelabu asap eh... kiri kanan depan belakang duit.. jgn kelabu eh.. pendirian mana ?? stick to the plan... ada sikit tuh rezeki.. tp jgn tamak.. org tamak selaluu rugi.. tp xtamak mcm mana nk kaut duit.. kene la kerja keras kan.. barokah tuh p buang mana... pendirian pendirian.. buat satu2.. habis satu dua sambung tiga empat.. jgn satu sampai empat satu masa... tamak tuh.. tamak slalu rugi sbb kelabu asap... knp kelabu asap.. management masa dan diri lemah... itulah kalau xdk pendirian.. macam mana nk berjaya dunia akhirat...

dh tuh.. niat kena pandai jaga.. jangan maen taram ja niat tuh.. byk sgt dh neh termakbul... hati2 bila niat.. xtercapai dek akal kot... nk niat tuh tgk keadaan dulu.. tgk keperluan diri... xperlu xpyh.. klo stakat keinginan.. letak sebelah dulu.. kang termakbul sebelum masanya.. susah tuh.. not at the right timing... hati2 niat tuh... walaupun niat2 yg mengarut dan kelakar. the reality is.. bakal dapat cuma lmbat atau cepat...

hati da keras.. muka da garang.. niat dh terpacul.. dh tu.. bungkus la. antar utusan.. apa kita nk.. apa kita xnk.. bungkus la.. bungkus elok2.. hantar ke Ilahi... InsyaAllah Dia akan makbulkan.. apa2 pun jgn lupa bungkus.. bungkus lah kerap2... supaya Dia tahu kehendak kita. bungkus tuh ape.. haha.. doa la.. berdoa menadah tanya.. bungkus tuh detail2 sket.. mintak tuh biaq detail.. sebut sepatah2... jgn mintak nk murahkan rezeki je. rezeki ape..? oksigen.. rezeki gak tuh... detail kan...

cik yati tokey nasik ayam... Dia tuh da mcm tmpt membersih hati dh.. boleh borak2 sembang2.. ada gak teman berseloroh... haha.. stai punya sporting.. sampai 3-4 pagi.. hati sakit hati gelisah hati kecewa hati xtenteram.. cik yati ada.. haha... anak dia comey.. masak pun sedap.. haha.. cik yati nk juai anak dia 15k.. pastu baru up plak.. 20 k.. stai.. sapa2 pun leh jadi menanti dia.. serius sporting... suami dia 13 tahun tua drpad cik yati.. hidup bahagia.. dua2 kepala pusing...

situasi ini adalah 6 tahun yg sudah... ketika di kedah diwaktu aku sbg lepasan spm.. haha.. siang tido mlm berjaga.. tp skang xlah.. mlm2 bersembang ngan org tua2.. menghiburkan hati.. dh belajaq xjumpa plak.. rupanya ada lagi.. blakang utm.. haha.. kes lepak warung lah dulu berkenan anak dara org.. skang da jadi bini org.. nice to know you... 4 tahun da aku malas dan takot mencari pengganti... tp itu lah.. klo takot mcm mana nk ubah... termasuk dlm 10 gol org yg rugi... warung neh.. cik yati dan pak sidek.. dulu tuh.. mak limah dan pak non.. anak2 mak limah stai2.. tambah2 ayu tuh.. pergh.. tp apa nk buat.. bekenan kat spupu ayu.. itulah kehidupan.. keep rotating.. warung kedua muncul lagi.. buat penghibur dikala kebosanan. cik yati ckp.. nk cari calon.. jgn cari yg cantik.. nnti bosan.. dia suh cari yg manis.. bila manis neh.. rasa nk tengok kerap.. kejap2 nk tgk... kalo cantik.. nk tenung sampai xberkelip.. haha.. katanya lah. tp aku mcm setuju sket.. manis tuh maw ada... skali tgk.. nk tgk lagi.. haha.. acah2 sket..

perancangan masa depan slalunya cukup indah.. tp mcm mana perancangan tuh.. adalah ia cukup mantap dan rapi utk meet perancangan tuh... huh... no komen.. perancangan masa depan mesti rapi dan cekal... tetap pendirian.. jgn sesekali tamak.. kelabulah masa depan.. perancangan pun huru hara.. merancang masa depan nih sesuatu yg menarik.. menarik kalau perancangan tuh menjadi.. kecewa teramat kalau ia xmenjadi... huh... kadang2 xdk perancangan lagi bagus.. mana dtg tuh.. layan je lah.. tanpa banyak soal.. tanpa byk keluhan... adakah ini dikata bersyukur dgn nikmat yg ada... dengan tindakan memastikan memenuhi kritirea pendirian diri.. hmm.. xtau...

hari2 makin susah plak nk tidoq.. otak ligat dok wat perancangan yg jarang2 kali berjaya. terlalu byk sandaran dan faktor yg perlu dititik beratkan..
1. pendirian.
2. kehendak
3. ibubapa
4. rakan karib
5. persekitaran.
6. perancangan.

abeh tuh mcm mana..
aku masih dibuai angin sepoi2 bahasa di tepi bendang,... fuh.. stai...
pastu plak.. kehijauan yg seakan akan toner hijau yg tumpah ke bendang...

6.06am.

Don't be afraid of the space between your dreams and reality. If you can dream it, you can make it so.

Perkara atau benda yang paling PANTAS sekali ?

Seorang CEO ingin mencari eksekutif baru dalam syarikatnya. Dari beribu permohonan, hanya empat yang betul-betul menarik perhatiannya.

Bagaimanapun beliau tidak dapat memilih antara keempat-empat orang calon tersebut, lantas memanggil kesemuanya untuk ditemuduga (beliau tidak sekaya Donald Trump untuk menganjurkan temuduga seperti The Apprentice).

Setelah keempat-empat calon berada di hadapan beliau, CEO tadi pun mula berkata

“Saya ada satu soalan yang mungkin memberi jawapan berbeza, calon yang memberikan jawapan terbaik akan diterima untuk bekerja di sini ”

“Soalannya adalah apakah perkara atau benda yang paling pantas sekali?” tanya CEO tersebut.

Calon pertama berkata ” FIKIRAN , kerana kadang ianya datang sendiri tanpa kita sedari”

“Bagus , satu jawapan yang baik ” kata CEO tadi. ” Kamu pula ? “tanyanya kepada calon kedua.

“KELIP MATA , kerana tanpa kita sedari , sebelum sempat kita buat apa pun, mata kita dah berkelip ” jawab calon kedua.

“Satu jawapan yang sangat baik , lagipun perumpamaan melayu pun ada sebut SEKELIP MATA melambangkan kepantasan ” kata CEO itu.

” Bagaimana kamu pula?” tanya CEO kepada calon ketiga.

“Kalau kita tengok, lampu KLCC dihidupkan dengan pantas walaupun bangunan tu tinggi. Jadi saya rasa MENGHIDUPKAN LAMPU adalah paling pantas” jawab calon ketiga.

“Jawapan yang terhebat setakat ni. Bagaimana pula dengan kamu?” CEO terus mengusulkan soalan kepada calon keempat dengan merasakan calon ketiga hampir pasti menjadi eksekutif baru di syarikatnya dengan jawapan yang sangat bagus sebentar tadi.

” Setelah diteliti jawapan calon-calon sebelum saya ni tadi, saya rasa perkara yang paling pantas sekali adalah CIRIT-BIRIT ” jawab calon keempat dengan yakin sekali.

“Haaa…? CIRIT-BIRIT ? Kamu ni tak serius langsung, macam mana kamu boleh mintak kerja dengan syarikat saya ni ?” CEO terkejut dengan jawapan calon keempat tadi.

“Begini tuan, malam kelmarin saya terjaga di tengah malam dengan rasa sakit perut yang amat sangat. Belum sempat saya FIKIR , KELIP MATA atau MENGHIDUPKAN LAMPU, benda tu dah terkeluar dah…………..”

Calon keempat diterima menjadi eksekutif baru syarikat berkenaan…………..

Hehehehehhe…………………


-------------------
MORAL: Pengalaman sendiri mengajar kita untuk memberikan jawapan yang terbaik.

cedt.. ehoza.com

Golden Quote

Nice Program....

impresss..



stailo dowh...
buat satu utk aku..
bosan2 leh maen..
leh buat buaian tuh

Surat Utk Ibu



this is fucking bullshit...
same2 lah tegur diri kita sendiri dan rakan2 kita...
elakkan ia berlaku..
kekadang kita merasakan tindakan kita adalah betul
tp sebenanrnya...
hidup mesti seimbang...

Hamfest Malaysia 2010

1. Hamfest Malaysia 2010 akan dianjurkan di Tapak Menara Kuala Lumpur pada 30, 31 July dan 1 August 2010. Hamfest Malaysia yang pertama kali diadakan ini adalah untuk memberikan pendedahan kepada orangramai berkenaan dengan konsep pengunaan Radio Dua-Hala semasa aman dan bencana di Malaysia.

2. Festival ini akan disertai oleh Kelab-kelab Radio Amatur dari seluruh negara dan juga agensi-agensi kerajaan yang menggunakan kemudahan radio komunikasi dua-hala UHF, VHF dan HF.

3. Sesi penerangan daripada agensi-agensi kerajaan akan diatur untuk memberi penerangan lanjut kepada pengunjung-pengunjung mengenai peraturan-peraturan pengunaan Radio Amatur di Malaysia.

Sesi penerangan oleh Syarikat pengeluar sistem Radio Dua-hala seperti Yaesu, Kenwood dan juga Icom akan turut dilangsungkan.

4. Pameran pengunaan Radio Komunikasi oleh Agensi Kerajaan seperti PDRM, JPAM, BOMBA, ATM dan juga SMART akan turut diadakan di Tapak Perkemahaan berdekataan dengan lokasi utama pameran.

5. Aktiviti-aktiviti yang boleh disertai oleh pengunjung adalah seperti berikut:

a. Aktiviti Skill-Stations – Pengenalan kepada Radio Komunikasi, Berkomunikasi di frekunsi VHF dan HF. Menaikan antenna diapole HF, Mempelajari teknik navigasi dan bacaan peta.

b. Fox Hunting – Mencari lokasi pemancar beacon dengan menggunakan teknik pencarian melalui Radio Dua-Hala.

c. Distance Contact Contest (DX COntest) – Mendapatkan contact rakan-rakan Amatur di seluruh dunia.

6. Hamfest Malaysia 2010 juga dibuka kepada orangramai dan murid-murid sekolah. Kerjasama dengan Kementerian Pelajaran akan dilakukan untuk membolehkan ianya dihadiri oleh murid-murid semasa waktu persekolahan.

7. Maklumat lanjut:

Lokasi : Tapak Menara Kuala Lumpur

Tarikh : 30-31 Julai dan 1 August 2010

Laman web : www.hamfest.my

Penganjur : 9W2GOD - Azli Paat (0193398905 – azlipaat@gmail.com)

Penasihat : 9M2YRS - (Pak Yob) ABD RASID AHMAD SIDEK
: 9M2NM - Nordin Abu Mangsor - 0129455180
: 9M2RS - Hj. Rashid Sultan - 0193362595

Urusetia : 9W2XLT - LT. (B) Khairul Annuar ( 014 2256729 )
9W2OOS - Sallehudin Hashim (0162188393)
9WJQQ - Pak Razif (0176517800)
9W2SFU - (SIFU) Amiruddin Fansari (0173019123)
9W2LST - Azle (0126649857)
9W2BCT - Aswadi (0163111528)
9W2NZS - Nazri (0173312017)

2 Year Old Girl Answering Questions About Islam!





awesome..

Wonder Girl Baby





Agak kerap neh !!!





1. life mcm biasa... berputar tanpa henti... bila da mula.. mesti ada akhir kan.. kan bagus klo x mule.. haha.. tp dh ketetapan Ilahi... mengajar kita stay calm... baju je berkenal2 ngan budak2 datacraft.. dh mereka2 neh nk blah,... tp korang mmg terbaek.. mcm adik beradik dh.. asyik berebut pc je.. haha.... serius happening.. aku xtipu.. walaupun aku slalu ponteng keje... hehe.. tp masih ada kesempatan berkenal dgn korang semua.. nice to meet all of u.... kali nie baru betol2 org JB... haha.....

2. keje aku masih blur2... isnin neh spttnya ngan ibs.. training 3 hari.. pastu proceed 2nd interview.. serius aku mcm berat nk pegi situ.. ntah la... klo aku tgk pasal diri aku.. aku suka benda baru.. tp bila aku layan sesuatu benda.. mcm sekadar layan je.. aku x betol2 pro dlm satu2 bidang... sekadar faham2 yg basic.. then enough.. da bosan... masalah diri aku gak neh... semua bende aku nk tahu.. tp hanya yg asas... sbb tu aku rasa yg shah alam tuh mcm bagus.. tp sygnya.. aku da tolak.. dan IBS neh mcm perlukan aku supaya benar2 mendalami dan pro bidang tuh.. benda aku minat pun jadi xminat bila kena push hari2... dh tu nk keje mane mangkuk... keje ape senang.. bengong.. dh name pun keje.. keje la.. do the best.. the best u can do.. fuck la.. byk alasan plak... jgn bg byk alasa buleh dk... !!!!! keje xdtg sendiri.. keje kene cari.. xkisahla.. keje dgn org ke.. business sendiri ke.. pls la.. jgn byk alasan.. ini xbole.. itu xbole.. bangang..

3. 26-26hb lepas aku ikot kembara mahkota... sbg unit sokongan bawah skretariat kembara mahkota.. gua jd kuli beb.. perkara biasa la tuh... sbb blum pernah jd engineer lg... haha... dato zaini ujang ikot sampai habis oooo.. aku respect la... naek train skali.. tido mane ntah la.. aku kenal dia.. dia je xkenal aku.. haha... dekat chamek aku terperasan pegawai2 keselamatan UTM.. berdiri berseblahan motor2.. rupa2nya.. mereka neh yg bawak NC naek moto.. haha... tuanku naek moto.. VIP pun naek moto la.. terbaek la.. aku xsempat nk lompat moto2 yg ada.. at last naek lori TNB.. haha.. TNB yg standby kt dewan chamek tuh... haram tol.. semua gara2 dok nengok awek skinny naek moto ngan bapak dia.. haha... hampeh.

4. hari neh one day public holiday.. melagho yg disponsor oleh bos.. tgk wayang sampai karok.. walaupun aku xkarok langsung.. serius aku xreti kot... kol2 smpi kol 8 karok.. jem aku dok tgk org karox... tp great la... last day buat rakan2 sekerja... moga berjumpa lgi yer... jumpe aku pls la tegur aku... klo aku xtegur tuh. sbb aku xperasan la.. jumpe lg...

5. thanks to hery.. 9w2HPO.. bawak aku jln2 kt segamat... jugak rakan2 ham segamatdan JB. yg digital sstv tuh bunyi pelan sgt,.. kasi bingit sket... kasi tuanku tertanye2 ape bende tuh... haha.. nk attract tuanku mesti kene ada kelainan.. baru tuanku terpandang. haha.. sj je nk menambah.. haha... tq ham segamat...

6. ape yg kerap... ????? bertemu dan berpisah...
- rakan2 opis sebulan kenal.. dh de yg nk blah... dh sampai mase kan..
- skinny girl... baru tiga hari kelihatan.. dh xjumpe dh... dh xde jodoh.. haha

*crdt picture to http://9w2ekp.blogspot.com

DLM usaha... !!!

hari2 letih makin menjelma.. jeng jeng jeng
nak sgt kan.. hamek kau...
rasekan penangan 3 penjuru..
sampai skang aku masih blur scope keje aku..
event lagi 2 hari...
xpe.. gua layan jer..
ape nk jadi lah... tp kena prepare la jugak..

lepas event neh gua nk ke mane ?
mane mane mane ape ape ape ???
huh.... setakat hari neh.. dh dua offer aku tolak.
knp byk sgt offerr... sbb gua mintak company kecik2..
xmain la company besaq2... sbb susah nk masuk
badan aku besaq okay... maka nya.. company kecik2 sudey...

org ckp nk pilih career kena ikot minat....
klo dh minat bertukar menjadi tanggungjawab..
cam xbest plak..
cane bende yg kita minat.. tibe2 manager xleh cam neh...
xleh itu'xleh ini..
ini bende aku minat kot..
nk bangkang2 plak
sekeh kang..
hah.. cane tuh... minat tp kene suruh itu dan ini,
lempang kang..
so.. ape cerita... aku pening...

pandangan aku...
baek amek bende yg baru..
yg cam suke gak la...
tp cam xtahu bende.. haha

so nnti byk bende nk kene blajar..
byk salah itu dan ini..
kene marah cam biase..
pastu blur2..
nk itu dan ini..
haha... baru betul ikot ckp manager kan..
haha... dh name pun keje..
dh name bende baru,
dan xtahu pe ke bende..
so.. ikot je lah...
pastu baru minat...

so... sampai skang aku masih blur nk pilih jalan aku..
tinggal lagi dua offer...
rnd.. haha. duk opis tiap hari.. tekanan tiap ari..
keje ape xde tekanan. habaq mai sat.. haha..
sedaq dh botak ja.. wakaka...
subcon.. mcm byk nk kena blajaq..
yg satu benda pun aku xtau.. haha..
tu pun klo dia sudi terima aku seadanya..haha..
susah jgk jadi org x bijak neh....

pengalaman aku mintak kerje neh bleh tahan la...
ada perubahan drastik yg terjadi kt aku..
mungkin kawan2 leh amek la klo rasa nk try...
aku hantar resume punya la byk,,, email la..
online la...
semua ada letak pointer..... disbbkan pointer aku rendh gila..
xdk satu pun yg panggil aku interview,...
so.. tukar plan atas nasihat kawan2 aku...
xyah letak pointer.. tulis second klas je..
wah.. ade jugak interview akhirnya...

itu je yg aku nk share haha...
cube la... tp kena igt.. aku apply company kecik je..
yg besaq.. semua nk tgk pointer...
terutama kilang... dan kt kilanglah
yang mmpu kasi gaji yg lumayan...
dari kaca mata aku la..
klo salah sory yer..

have a nice day..

If you want to achieve something,
always thing today is the last day.

Its da time

salam rejab.

3 minggu dh aku gheja dgn datacraft.
lagi satu minggu aku dpt gaji.
pastu byr hutang2 dulu..
bersepah pulak hutang2 aku neh.

lepas tuh mana jalan terbaek utk aku.
mana jalan yg boleh bawa aku dlm mencapai kejayaan dunia akhirat.
xtau weh..
blur weh..

salah land nasib badan la..
setiap org hadapi benda yg sama tp dgn sorak yg barlainan.
setiap kita bakal berhadapan situasi memilih yg terbaek.
apabila diberi pilihan... sukar nk pilih.
bila xdiberi pilihan.... mcm senang.
tp mengeluh pulak..
knp xdpt itu.. knp x dpt ini.
knp aku xdpt..

dh byk pilihan... boleh menyesal di kemudian hari..
tp itu lah.. aku rase aku neh tamak... org tamak slalu rugi...
yg penting setiap tindakan kita adalah kerana Allah swt.
InsyaAllah... setiap apa yg berlaku mungkin kita bleh terima dgn redha.
setiap cobaan yng menimpa mungkin kita boleh terima dgn hati yang terbuka
selagi kita percaya dgn ketentuan Ilahi.
Doa kita kpd Dia hanya mahukan yg terbaek dunia akhirat.
semestinya setiap yg berlaku merupakan seuatu selekoh utk masa depan
sbb kita xtau jln mana yg betul.

setiap tindakan kita dikira..
mcm mana kalau di akhir hayat kita...
disaat nyawa nk dicabut dari badan..
kita sudah lupa ayat suci Al-Quran..
dimana kita ketika itu...
samalah jugak klo yg xtahu membaca Al-quran sekarang
tp disaat2 akhir.. dia sempat mendekatkan diri...
siapa tahu...

bla bla bla...
okay... mana nk p ...
nk layan neh...
tp xtau mana nk p..
okay...

jom tgk wayang dulu pls...
mkn2 dulu ka..

My Hero !!!!

video

aku x bermaksud nk kasi sedey2 pastu nk suh nangis.
aku just nk kongsi jer..
kisah kucing bernama hero..
aku jumpe dlm blog oh tidak..

klo manusia dah lama saman menyaman berlaku.. haha..

tp sbb dia kucing..
mcm mana klo si pemotong tuh..
penyabar dan lembut.. xberlaku rasanya.
tp apakan daya.. manusia ini berbeza2...

lihat lah ketabahan dia..
mari kita hapuskan hidup beralasan..
haha


Mereke2 itu kan.... mereka kan...

~~~~~~~~~~
mereka tuh kan..
yg atas kapai tuh...
yg israel p tangkap depa tuh..
depa wat konvoi keamanan utk bantuan kemanusian tuh
tujuan depa nk tlg org tuh..
depa p ramai2 tuh..

mcm2 jadi kt depa..
aku tgk tv ja pun..
aku xtlg apa2 pun..
aku sedih ja..
pastu aku lupa..
pastu aku bergembira.
pastu aku tgk berita lg

tp depa..
byk gheja depa buat
demi saudara2 kita..
kita pun saudara depa..
kita xbuat apa2..

InsyaAllah.. jika kita ditakdirkan,
membantu mereka..
berganding bahu bersama mereka..
Dan semuanya atas keizinan Allah SWT.
hanya org yg terpilih bakal berhadapan
cabaran getir seperti ini...
dan setiap org tidak akan terkecuali.

mereka2 yg dari melaysia terdiri dr yg tercerdik terpandai.
mereka tidak lagi melakukan sumbangan
tapi adalah pengorbanan..

pemberian atau keputusan yg sgt getir utk dilaksanakan..
mereka meninggalkan anak isteri di tanah air.
mak dan ayah , ibu dan bapa..
sahabat dan taulan..

jika mereka peminat kereta..
kereta2 cantik mereka tinggalkan..
jika mereka yg berjimat cermat..
wang simpanan mereka tinggalkan.
jika mereka peminat bola..
perlawanan akan dtg belum tentu depa bleh tgk.. tp depa p jugak.
jika mereka peminat online..
papan kekunci tinggalkan juga..

semua minat , kehendak dan keinginan mereka tinggalkan
demi membuka mata penduduk dunia
demi melaksanakan fardhu kifayah..
perlaksanaan mereka melepaskan kita..

tika sunyi dan sepi.
ini lah aku pikirkan..
pengorbanan mereka...
view dari kaca mata mereka..
jika kita ditempat mereka..
mampukan kita meninggalkan semua ini..
bagi aku yg baru nk masuk alam pekerjaan..
baru nk pegang duit..
nk beli itu dan ini..
keinginan yg memuncak..
mampukan kita tinggalkan
utk keperluan org laen..

ini perbezaan ..
mereka buat kerana ALLAH SWT..
mereka xberharap apa2 balasan dari org yg mereka nk bantu..
malah belum tentu berjaya nk bantu..
semuanya atas keizinan ALLAH SWT.
pengorbanan mereka melibatkan nyawa..

tatkala mulut melafazkan kpd org tersayang
bahawa mereka terpilih utk melaksanakan tanggungjawab
ke palestin.. bayangkan apa kata2 dari mulut org yg sygkan mereka..

apa kata2 mereka.. semua tahu keadaan disana... nyawa bagai tiada harga..
org2 yg sygkan mereka juga melakukan pengorbanan yg amat besar.
tersgt besar... adakah aku mampu lepaskan org yg aku syg utk berjihad dijalan Allah SWT..
perit benar..

apakah perasaan mak ayah, anak isteri mereka sekarang... rakan2 yg rapat dgn
mereka.. sahabt yg rapat.. adik beradik... rakan2 yg sama2 susah dan sama2 senang..
tiba2 mengucapkan kata2 perpisahan yg sukar utk dijangka...

aku xtau mcm mana nk ckp dlm view sebegini.. tp mereka ini bukan org sembarangan
bukan manusia yg mudah meradang..
yang mudah marah..
yang mudah melenting..
yang mudah melatah..

segalanya dikawal dengan akal yang dan dgn tawakkal..
begitu juga org tersyg mereka...
melepaskan org yg tersyg ke jalan ALLAH SWT..
yang mungkin bakal tidak ketemu lagi...
InsyaAllah di syurga bakal ketemu.. InsyaAllah..

view aku merasakan.. sekeliling mereka
merupakan org yg xtakot kpd kekecewaan..
org yg tidak gentar utk sebarang unpredictable situation..
segalannya dgn tenang...
memikirkan segala penyelesaian yang dilakukan.. dan xpernah berharap
akan bantuan org laen... segalanya kerana Allah SWT..

renunglah sejenak jika kita merupakan org yg rapat dgn mereka ini..
samada sbg ibu, bapa, isteri , anak atau rakan karib.
kita xtahu apa yg bakal berlaku.
tawakkal....

doakan kejayaan mereka...
mereka membuka mata dunia walaupun segalanya tetap cuba disembunyikan.
mereka adalah saudara kita yang pergi membantu saudara kita..
susah nk paham.. susah nk ckp.. ntah la...





Jemputan Dari 9M2 Den Atan

salam,

Jemputan dari Pak Den Muar, Johor
9M2 DA.

20 Jun 2010 (Ahad)

majlis perkahwinan anak Pak Den

Farhaan bin Den


aku xtau

beralih angin
jom p cari mana yg xtau
gud luck everyone...

Susah nak cakap !!!

susah nk cakap kalau org xpernah alami..
sapa nk percaya
sapa nk peduli

moga segala yang berlaku memberi kekuatan kepada kami semua.
Allah SWT tahu dia mmpu hadapinya..
Tapi ia tetap amat perit utk beliau.

Semakin lama semakin berat ujian buat dia.
Segala kehendak dan kemahuan org laen..
baik mahupun jahat...
kebahagian mahupun kehancuran..
Hanya dengan izinmu Ya Allah ...
Kau tahu mana yang terbaek buat hambamu.

Bantulah hamba - hambamu ini mencapai
kejayaan dunia dan akhirat

To Be ...




Tolong yer.. sama2 berpesan dan berigt

video

siapa pun kamu,
kaya mana pun kamu,
miskin mana pun kamu,
tinggi mana pun darjat kamu,
hina mana pun kamu,
sekuat mana pun kamu,
selemah mana pun kamu,

DIA TETAP IBUMU..

kamu hidup kerana dia,
kamu bernafas kerana die,
kamu berduit kerana dia,
kamu kaya kerana dia,
kamu mewah kerana dia,
kamu berjaya kerana dia..

semuanya atas keizinan ALLAH SWT

kehidupan kamu,
atas kerestuan IBUMU,
tiada guna kamu berduit,
tiada guna kamu berilmu,
tiada guna kamu bergaji besar,
berjawatan besar,
kerkereta besar,
berbini besar,

tapi kamu abaikan IBUMU...
tiada guna kamu hidup...

bila kita terasa mewah,
IBU kita tiada masalah akan kesempitan hidup,
tpi kita kian sibuk dgn tugas harian,
ibu kita kekurangan kasih syg dan perhatian..
awasilah kehidupan kita..

bila kita dlm kesempitan..
sedih melihat ibu kita susah payah bersama kita..
dia mungkin kekurangan kemewahan
tpi dia cukup kasih syg..
krn kita byk bersama mereka..

apa yg penting.. balance dlm hidup..
seimbangkan lah hidup kita..
jgn berlebih.. jgn xcukup..
dan belajar utk hidup dgn ape yg ade..
bersyukur dgn kurnian yg sedia ade..
lebih tuh rezeki..
kurang tuh dugaan...

p/s : aku jumpe vid neh dlm FB.. wall org.. sebak gak aku tgk..
ape perangai kita akan dtg. lebih baek atau lebih buruk.
moga kita sama2 memperingati tingkah laku kita

Insya Allah you’ll find your way

By: Maher Zain

Everytime you feel like you cannot go on

You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side

Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way

Everytime you commit one more mistake
You feel you can’t repent
And that its way too late
Your’re so confused, wrong decisions you have made

Haunt your mind and your heart is full of shame

Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way

Turn to Allah
He’s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don’t let me go astray
You’re the only one that showed me the way,
Showed me the way x2
Insha Allah x3
Insya Allah we’ll find the way



RAE SIRI KEDUA TAHUN 2010


aku terlupa...
so...
cpt apply before 14 may..

Wanita jelita bawa penyakit !!!!!

Harian Metro , 2010/05/05

LONDON: Menemui wanita cantik adalah tidak baik untuk kesihatan anda.
Menurut kajian saintis Universiti Valencia, dengan hanya lima minit bersama dengan seorang wanita jelita boleh meningkatkan paras kortisol, hormon stres tubuh.

AKTRES Angelina Jolie sering dinobat sebagai wanita paling jelita  di dunia.
AKTRES Angelina Jolie sering dinobat sebagai wanita paling jelita di dunia.
Kesan itu meningkat di kalangan lelaki yang percaya wanita berkenaan bukan setaraf mereka.


Kortisol dihasilkan oleh tubuh di bawah tekanan fizikal dan psikologi dan dikaitkan dengan penyakit jantung.

Penyelidik menguji 84 pelajar lelaki dengan meminta setiap seorang daripada mereka duduk dalam bilik dan menyelesaikan teka-teki Sudoku.

Dua orang asing, seorang lelaki dan seorang wanita juga berada di bilik yang sama.

Apabila wanita berkenaan meninggalkan bilik dan responden hanya tinggal bersama lelaki asing itu, tahap tekanannya tidak meningkat.


Bagaimanapun, apabila responden hanya berdua dengan wanita asing itu, tahap kortisol mereka meningkat.

Penyelidik merumuskan: “Dalam kajian ini, kami menganggap, bagi kebanyakan lelaki, kehadiran wanita jelita mungkin mencetuskan persepsi bahawa terdapat peluang untuk berkenalan.


“Walaupun sebahagian lelaki mungkin mengelak menemui wanita jelita kerana beranggapan mereka tidak setaraf, majoriti akan berasa bimbang serentak dengan tindak balas hormon.

“Kajian ini menunjukkan paras kortisol lelaki meningkat selepas pendedahan sosial lima minit dengan wanita muda dan jelita.

Kortisol boleh memberi kesan positif jika dosnya kecil. “Tetapi jika parasnya meningkat begitu tinggi, ia boleh memburukkan kesihatan seperti menyebabkan sakit jantung, kencing manis, darah tinggi dan mati pucuk. - Agensi

link 1

link 2

p/s : so.. mane yg cantik2 comey2 cun2 mantap2 lawa2 tu.. tutup aurat elok2... tayang muka ngan tapak tgn je dh cukup.. hehe.. kasihanilah kaum adam.. kami dh jadi kumpulan minority dh kt bumi nie.. klo semua mati sakit jantung, darah tinggi, kencing manis, mati pucuk macam mana.. xdk guna kecantikan dan kejelitaan anda... keh keh keh keh keh keh..

5/5/1960

5 may dh lepas.. hari ini sudah 9 may 2010.
5 may merupakah hari kelahiran seorang insan yg amat aku syg .
beliau lahir ke muka bumi ini dengan amanat dan tugas yg amat berat.
utk patuh kpd printah Allah SWT.

segala benda yg dia buat... sentiasa di mlut dia,
kerana Allah SWT.
sehinggakan aku xmampu lagi utk berkata2.

beliau insan yg amat aku cintai,
kerana dia aku disini,
kerana dia aku berilmu
kerana dia aku berdiri,
kerana dia aku tahu apa tugas aku dimuka bumi,

org pertama aku kenal adalah dia..
dan dia org yg mengajar aku segalanya..

setiap kerja dia tidak mengharapkan org laen.
klo dia mampu selesaikan.. pasti seorang diri dia selesaikan..
dia tmpt aku mengadu segala suka dan duka..

dikala aku buntu dengan pelbagai pilihan
dia tmpt aku merujuk..
cukup sekadar aku cerita yg basic..
jika itu kata dia..
itulah pilihan aku..
*aku xsuka pilihan

rambut aku dia jugak yg potong...
baju seluar aku dia jugak yg beli..
aku xreti nk beli.. klo ak yg beli..
mesti ada yg xkena.. itu dan ini..
xberbaloi la.. rugi la..
tp bila dia yg belikan...
cantek ke tidak ke..
itu je yg ade.. pakai je lah,,
nk byk songeh plak.. hehe

kekadang aku merasakan.. tiada guna aku hidup tanpa dia..
apa terjadi berbalik kpd asas kehidupan.. kerana ALLAH SWT..
itulah pesan dia..

hepy besday mom
dan juga selamat hari ibu kpd beliau...


aku sudah besar... dan dia makin tua..
kalau aku x besar adakah dia x akan tua ????????
huhuhu !!!

p/s : hepy besday to u too.. yana azizi

Beralasan membawa kegagalan - Betoi ka ?

salam,

Dh surut manusia2 kt utm neh,
dh pakat balik ke sarang masing2
setelah berpenat lelah menimba ilmu
berperang dgn diri sendiri melawan hawa nafsu.
akhirnya... kamu beroleh kejayaan.. kejayaan yg sementara.
congrat everybody.. cari keje baek.. jumpe aku jgn lupe tegur..
aku kadang2 xprasan org.. pastu wat muka blur.. haha.. jadi tegurlah aku ek.

kejayaan kita ini hanya sementara. semuanya sementara... klo dikira org2 yg telah berjaya mencapai kejayaan.. adakah dia xkan jatuh lagi... ? pasti jatuh lagi...
kebanyakan org berjaya selepas die jatuh...
sbb jatuh dia boleh berjaya semula tp xbermakna dia x akan jatuh lagi.
benarlah sgt2.. percayalah bangat2.. yakinlah bahawa..
dunia ini sememangnya sementara..
klo jatuh pun, rugi atau gagal.. hanyalah sementara..
kegagalan memberi kita force utk teruskan hidup,
utk membina semula demi mencapai kejayaan..
dan pastikan kejayaan dunia dan akhirat..
igtkan aku yer.

kenapa dan bagaimana org bleh berjaya..
adakah sbb dia hanya berniat nk berjaya.
dgn target nk berjaya..
mesti ada kegagalan dan kekecewaan yg membuatkan
seseorg itu memaksa diri utk berjaya..
berusaha demi something because of something..

johor neh byk ajar aku mengenai dunia org2 luar..
kl ajar aku hiburan dunia luar..
khamis lepas.. aku ikot penyu ke pontian..
atas urusan keje penyu.. aku sbg peneman je..
jumpe pakcik cool..
biase sj org.. tp siape die..
dia trader..
trader tu ape.... manusia yg bleh untung tanpa modal.. ahaha
die pengimport barangan ke luar negara..
kini 9 negara middle east merupakan client die..
mcm2 gak die cite. kene tipu agent tu biase lah..
sebelum bertemu dgn yg betul2 dipercayai..
jumpe pakcik kejap je. selain tuh.. penyu nyer urusan..
moga urusan bersama berjalan lancar.
seperti dirancang walaupun melalui kaedah yg amat kritikal.

mlm plk.. pulai indah.. selpas makn.. pastu ngantuk..
10 mlm smpai 1 pg dgn die...
byk die citer. byk aku belajar dari die mlm tuh..
orgnya simple tp bergaye.. haha..
motivator yg terbaek.. kata2 dia amat bagai triggered
dlm hati aku... dia mengajar langlah pertama utk mencari kejayaan..

org xkan cite kepayahan dan kesusahan..
semuanya kejayaan.. ada ke buku kegagalan tokoh2 dunia.
maybe ade.. tp more on their successful story.
dia pakai kete savvy salesman je pun.. sbb die salesman.. dan mcm2 lgi
die berbini 3.. haha.. terkejut.. tp ade sbb knp die berbini 3..

die cite.. die benci bapak die.. die bangang.. sejak umur die 6 tahun
die kene paksa dgn bapak die jual kuih.. kol 4 pagi bgn jual roti canai..
dia benci bapak dia...
kawan2 dia 5A dpt basikal dari bapak masing2..
tp dia xdpt.. dia kene pakse jugak. basikal pun xdpt..
dia ckp mmg dia benci..
tp apa bapak dia kasi sekarang.. pengalaman dia dulu
mengajar dia utk hidup sekarang..
kata dia.. dia sanggup bukk kedai nasi lemak untung sehari rm20 daripada
jadi despatch rm30. knp.. dlam darah dan daging die hanya sbg peniaga..
dia skang bagi aku dia berjaya.. tp dia kata.. tahun lepas die rugi byk..
rugi dia menceceah 400k. tp org laen ckp dia berjaya lagi..
knp ?
kanp ?
bukankah itu kegagalan die...
dia gagal la..
rugi kot.. mana leh dikire berjaya..
yes... u got what i mean ?

itulah.. walaupun sudah berjaya.. sudah bekerjaya..
berjaya mendapatkan gaji pertama. adakah gaji kedua bakal menyusul ?
adakah beberapa percent dari gaji ke-4 akan sampai ke kg.?
tiada ketetapan disitu.. tiada kata putus
jika ilmu kita cukup.. kita sepatutnya akan dpt apa yg kita usahakan..
tapi masih ada sandaran laen utk kejayaan kita. sandaran yg membawa
kegagalan kpd kita.. mcm izin dari Allah SWT...
even we already be prepared..

byk lagi kisah2 dan cerita2 dia..
aku suka dia bercerita..
kasi aku moral down.. pastu motivate aku balik..
great..
our life is just a number..
any result.. complete or not.. appear as number.
we success or not also a number..
number is just everything..

masuk lah pulak pasal tarikh lahir..
kira2 tarikh lahir..
kadang2 org ckp mcm tahayul.. tp aku layankan je
negative part kita amek dgn niat nk perbetulkan..

bende2 bagus utk die sbb.. mule nk kenal personaliti
terutama pekerja dia..
bila org masuk keje.. mane kite kenal
hati budi die..
sape die.. mcm mana perangai die..
melalui kaedah ini di guna utk kenal lebih rapat..
makanya. dia tahu mana perlu die lebihkan..
mana perlu die kurangkan.. in order to
make sure he just in line with his employee
seem like.. atleast he have sme basic to start with.

die kaji tarikh lahir aku woooo..
dia teramat amat tekankan..
aku neh terlalu byk alasan..
manusia beralasan...
setiap benda ada saja alasan dia..
alasan dia xhabis2..
keep coming.. haha

tuh dia bantai aku...
dn aku akui mmg aku manusia beralasan..
penyu paan mie,, know me deeper.
penyu siap gelak besar lg..
haha.. siot.

dulu waktu dip.. aku mmg beralasan
tersgt beralasa..
masuk skudai.. aku mula kurangkan..
tp still ada..
alasan aku paling kukuh dan kuat
utk megelak sesuatu..
letih la..
letih la..
letih la..
malas...

hahaha..
kt skudai dh kurang kot.
aku rs aku dh cuba sgt2 kurangkan beralasan..
tp alasan tetap alasan..
ada sj alasan aku..
walaupun sbb dia terlalu kecik.
aku tetap beralasan..

tuh yg pertama... ALASAN.
kedua.. mudah kena tipu..
yup.. yup.. yup..
dia ckp.. muke aku neh. muke slalu kene tipu..
mmg xleh lari dh..
dia siap suh aku belajar terima hakikat siap2..
haha.. siot tol.
tpi betul ape die ckp..
aku dh cube tuk jd manusia ter berperasaan..
ape nk jadi, jadilah..
dh jadi... yg kuar dari mulut aku. just
OWH,, OK... XPE LAH... NNTI BUAT LAGI..
dan manusia2 yg suka tipu aku pun.
aku anggap dia mcm xbuat apa2 pun kt aku..
haha... krn. aku dh butakan hati aku...

certain case its good.. several are not...
so.. aku akan kene tipu lgi lepas neh.. haha.
tp xtau bila pulak..
dan impact die tuh. besar ke kecik.. xdk sapa tau..

ketiga dia ckp...
aku ada ramai kawan...
suka sgt berkawan.
sbb ramai kawan.. aku mmbuka peluang utk ditipu seluasnya..
sbb ramai kawan.. ramai lah penipu.. haha.
ntah la... betul ke aku ramai kawan... yg nie aku xtau nk ckp ape
sbb aku xnmpk diri aku.. melainkan org laen..
so.. hello my fren... wish u all a great moment everytime.

keempat kesabaran sikit..
jenih xsabar..
hehe.. mmg ade la.. tersgt xsbr..
dulu lagi dasyat.. skang aku rase cam kurang sket.
sbb jd hati batu...
klo dulu ape aku nk.. mmg aku cari sampai dpt.
klo skang.. owh... biase je.. haha
berhati batu kejap.. haha..
tp kadang2 xleh kawal gak..
bila satu2 kes.. berlarutan..
berpanjangan... dan x settle.. buat aku panas gak..
ade gak la yg aku terlepas ckp dan buat...
sbb sabar tu xde.. maen redh je..
byk yg telah aku ruin kan...
dan yg paling sedih..
aku guriskan hati kawan aku....
jumaat 30 April 2010.
sbb tindakan aku yg betul2 bodoh..
dgn niat nk suka2.. tp akibat dia.. amek ko.
hub selama hampir 6 tahun calar balar mcm tuh je.
itulah kesan dia. bila buat xpiki.. xsabar dan pentingkan diri sendiri..
sorry my friend !!!! c u soon

dh penat .. dh nk balik.. tq pak cik faidzul zainal.. haha..
nnti aku nk jumpa die lagi..
brainwash aku kerap2 pun xpe..
haha.. die mmg motivator terbaek..
pernah kena temubual dlm rancangan business malaysia tv3 kot pak cik tuh
nice to know u !!

p/s : kan bagus klo aku bleh buat journal SK cam neh.. journal oh journal.. bilalah kau nk siap...

Life Continued as Usual

skang neh jam 3.29 minit pagi kot... hari selasa... tau dak hari apa ? ha.. selasa... sebut sket.. selasa
pasaipa ngan hari selasa.. sebb dh mmg hari selasa akan bertemu ngan hari rabu selepas ditinggalkan hari isnin.. get x ?

sebenarnya agak lama aku wat xtau benda neh.. tp asyik berulang tuh yg xtahan tu...
knp setiap pertemuan mesti ada perpisahan... aku tetiba rasa mcm sedih semacam ja.. kawan2 nk tinggai aku habih.. aku nk dok ngan sapa lagi.. depa tinggai aku.. aku pun nk tinggai depa.. habih tu.. pasaiapa kita kenai dulu dulu... pastu tinggai.. baek xyah kenai.. klo xkenai kan senang.. okay.. !!!

motivate balik.. nnti2 jumpa lagi... jumpa lagi ... jumpa lagi..

tp kan.. klo jumpa lagi pun.. keakraban sekarang xsama kan dgn masa akan datg atau masa lepas... mcm laen sket... klo skang bleh peluk2 lagi suka hati... mcm bangang.. next 1 year. aku xrasa klo jumpa bleh seakrab begini..

DAN....

ia berulang lagi.. bakal wujud pengganti baru.. kenalan baru... keakraban baru menggantikan kenalan, keakraban lama... tp itulah... ia xsama.. maybe dgn pengalaman baru.. method baru.. cara baru.... dan bakal berulang lagi.. iaitu... masing2 akan tinggai lagi.. mungkin pindah tmpt gheja ka.. pindah rumah baru ka.. ada saja..

motivate lagi !!!!
kenyataan skang nya...... apa2 pun xkan kekal lama.. if u said u r are very happy right now... there is an ending/limit... if u said u are sad now... after this u would be happy... there is no forever.. its only on our dream... on our heart to keep it warm enough... ini buatkan aku takot utk kenal lg... hahaha.. cam haram la...

may i write here that i miss someone right now... esok dh rabu... so... life continued as usual... never stop rotating..... sometime we want this and don't want this.. kind of choosy... let pretending we like everything n enjoy what we have.. not trying to get something not belong to us and resulting sadness becoz of the failure to get what we want... just enjoy what we have..
smile always.... also to u... !!!!
great. !!!!


True friends are like mornings, u cant have them the whole day,
But u can be sure, they will be there when u wake up tomorrow,
Next year and forever.

Lagho Lagi !!!!

great !!. keje habis kan duit walaupun dh xde duit.. thesis blum jilid lagi.. xtau nk pakai byk mana.. p dinner hutan bandar.. kurang sedap.. 7org dlm rm40 lebih... pusing2 jb.. bosan2... baru 1 jam lepas dinner.. nk lepak minum2.. lepak minum 7 org.. rm80 haha.. minum ja pun.. awek stai2 haha... minum2 lagi mahal dari dinner.. wakaka..

minum2 kt BANAFEE Village.. stai dowh tmpt die.. jom sape nk blanje aku.. aku layan kan jer.. haha.. tmpt die ala2 HR Steak House. tp up sket la..


*sup tulang singapore.. minum2 konon

Wah !!!.. Yeke

Assalamualaikum,

Wah !!! aku makan steambot dan x maragam perut aku.. padahal mkn yg BBQ je.. ahaha.. berbaloi la ngan aiskrem dia yg lazat lagi original... nie je aku suke.. 4 batang kot aku bantai...

sebelum aku tido setelah melagho semalaman sehingga ke pagi... aku nk tulis jap.. sket ja.... yang dirindui, SK .. haha.. email already sent regarding my thesis draft... xreplay lg plak.. huhu... okeh.. thanks my friends... dh lama x melagho sampai jam 6 pagi.. haha... ade pulak yg sporting.. nice to meet you. xtahu lah bile bakal diketemukan lg.. masing2 akan membawa diri masing2 demi mencapai cita2 dan kejayaan dunia akhirat. gud luck to all n my self.

"hati blum terbuka" haha.. ape bleh buat... tgk je lah.. wakaka... tp.. great la aku kasi.. sekurang2 kurangnya ada pendirian diri.. x ikot org je.. xmaen belasah je....great2.. bijak memilih , menang memakai.. ape bende lah neh.. dh ngantok cam neh lah... gatai nk tulih gak...

"sape die tu" hahaha... ini lagi lah.. dua2 ekor tanye bende yg same..i mean.. si dia dan kamu... haha... elok lah korang.. pegi maen jauh2 cepat2.. haha.. no komen !!!!!

skang neh apa nk buat... duit makin habis, makanan mkn kurang. kang lemak aku kurang.. masalah plak kot.. haha... ape nk buat.
1. cari kerja.
2. event report << pls la buat
3. cenderahati.. << tlg la settlekan secepat mungkin
4. cari kerja part time << mana nk cari neh.. giant.. kedai makan.. jusco.. mana2 la..
5. kemas bilik.. atau cari duit byr sewa sbb duduk lebih..

ape aku dapat selama aku di johor neh.... ramai aku kenal... kt sini scope kenalan aku yg aku prasan mcm melepasi sempadan limit.. haha... cam nk citer plak..nnti lah.. sape yg aku kenal dan ape aku belajar dr die... mereka2 neh.. mmg bagus.. baek dan peramah.. letih la plak nk citer skang...

SUS - INSKEN


Latihan Asas Keusahawanan Skim Usahawan Siswazah (SUS)

Pengenalan
Latihan Asas Keusahawan Skim Usahawan Siswazah (SUS) ini mendedahkan siswazah kepada bidang keusahawan dalam usaha menambahkan bilangan usahawan kelas menengah khususnya di kalangan Bumiputera. Usahawan yang berpendidikan tinggi adalah perlu untuk menghadapi cabaran globalisasi. Peserta latihan ini layak untuk memohon Tabung Usahawan Siswazah yang disediakan oleh MITI.

Objektif

  1. Mendedahkan peserta kepada konsep keusahawanan.
  2. Membimbing peserta dalam mengenal pasti peluang perniagaan.
  3. Membimbing peserta dalam menyediakan Rancangan Perniagaan

Kumpulan Sasaran
Siswazah pemegang diploma/ijazah/sarjana.

Syarat
i.Telah tamat pengajian tidak melebihi dari 10 tahun dari universiti dalam dan luar negeri yang diiktiraf oleh Kerajaan dan
ii.Berusia tidak lebih dari 40 tahun.

Tempoh
5 hari 4 malam

Kandungan
Modul 1: Keusahawanan dan Motivasi Keusahawanan
Modul 2: Pengurusan Perniagaan
Modul 3: Rancangan Perniagaan
Modul 4: Pengurusan Kewangan
Modul 5: Taklimat Pembiayaan

Yuran
RM250.00 (nota, makan minum dan penginapan)

Tempat
Akan ditentukan

Urusetia
INSKEN / Pengendali Latihan yang dilantik


p/s : sementara menunggu keje.. yg tgh apply keje tuh.. jom g melagho ngan bende2 neh jap... mana tahu kot2 berguna satu hari nnti... huhu...

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

FEEDJIT Live Traffic Feed